In de toekomst gaat Android sneller updates uitbrengen voor smartphones.

De manier waarop Google de updates uitvoert gaat aangepast worden. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend op hun site. De manier dat nu wordt gebruikt zorgt voor fikse vertragingen in het update van Android.

Wanneer er nieuwe updates komen, dan moeten chipfabrikanten hun eigen hardware aanpassen aan de software. Wanneer dit gedaan is dan kunnen smartphones ontwikkelaars zoals Samsung en Huawei hun eigen toevoegingen doen aan het besturingssysteem, daarna moeten providers akkoord gaan met de nieuwste versie van Android. Daarna wordt een update beschikbaar gesteld voor smartphone gebruikers.

Het Trebble project

Dit proces moet versnelt worden volgens Google met een project genaamd Trebble. Hiermee wordt de architectuur van Android compleet aangepast, zodat de software niet aan gepast hoeft te worden door de chipfabrikant. De updates gaan dan direct naar de smartphone fabrikanten.

Het Trebble project is pas beschikbaar op Android O, dat is een nieuwe versie Android dat nog aangekondigd moet worden. Voor ontwikkelaars is er al een proefversie van het nieuwe systeem.

Reparaties

The Phonehome repareert uw smartphone & tablet! Wilt u meer informatie over onze reparaties? Dan kunt u gerust een kijkje nemen op onze website: www.thephonehome.nlVoor een afspraak kunt u terecht op onze website of belt u naar +31 6 37 73 45 98. Met onze gespecialiseerde personeel bieden wij altijd een oplossing voor uw smartphone en tablet problemen.